Från ÖSTRA SMÅLAND NYHETERNA

Förskola fick miljöpriset

Gullabo Torsdag 15.29

Lise-Lotte Carlsson, Ann-Sofie Gustafsson, Marita Ehrnborg, Nils Gustling och Hans Larsson vid prisceremonin i Gullabo förskolaFOTO: LEIF PETTERSSON

Giftfri förskola blev uppvaktad i Gullabo

Diplom, blommor och 10’000 kronor blev belöningen. I två år har personalen i Gullabo jobbat mycket målmedvetet för att forma en giftfri förskola.

Det gäller i princip allt från plastleksaker till oparfymerade hygienartiklar och mer ekologisk mat.

Därmed ges barnrn tidigt sunda vanor i förhållande till både kropp, själ, natur och miljö. Och det är på personalens eget initiativ som steget mot en helt giftfri miljö har tagits.

Det har samtidigt varit mycket roligt att göra detta tillsammans med barnen. De är mycket medvetna i dag, fösäkrade Ann-Sofie Gustafsson, Lise-Lotte Carlsson och Marita Ehrnborg i personalen när de uppvaktades på onsdagen.

Övriga i personalen är Liselotte Gummersson, Ann-Christin Gustavsson och Andreas Strussenberg.

Miljöpriset utses av Bygg- och miljönämden. Vid uppvaktningen i Gullabo representerades samhällsbyggnadsförvaltningen av Chatarina Hlmberg, Ingrid Lindell och Kristina Strand samt politikerna Hans Larsson (S) och Nils Gustling (C).

Ni personal har en stark vision och stort driv för en giftfri miljö. Med era kunskaper har ni också engagerat alla andra förskolor i kommunen i detta miljötänk, sade nämdens ordförande Hans Larsson när han föredrog motiveringen till priset.

Arbetet med en helt giftfri förskola forstsätter.

TEXT:  LEIF PETTERSSON

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *