26 augusti besök på fågelstationen i Torhamn

26 augusti besök på fågelstationen i Torhamn. Vi får se ringmärkning och guidning av stationen.

Tony Svensson möter upp. Samling 7.55 på Torsås torg för samåkning kl 8.00.

Fika medtages. Väl mött!

***********************************************************************************************

En redogörelse för studiebesöket på fågelstationen i Torhamn:

Studiebesök på Torhamns fågelstation 26 aug 2017

Vi samåkte kl 8 från Torsås torg. 6 personer deltog. Vacker natur längs vägen. Ingabritt berättade om Almöleden i aug med ovanligt vackra ljunghedar. Något för oss att vandra på nästa år?
Tony Svensson, vårt orakel i alla frågor ang fåglar, guidade oss runt på stationen. Christer visade oss ringmärkning och hur man fångar fåglarna i nät. Dessutom gick vi en promenad runt på området och till utsiktstorn och pir. Allt arbete är ideellt och vi uppmanar till medlemsstöd. Medelåldern är hög bland de ideellt arbetande.
Vi fick med oss att om vi hittar en död ringmärkt fågel, ska vi skicka ringen till Riksmuseet Stockholm. Någon annan adress krävs inte. Alla ringmärkta fåglar har ett ”personnummer” och det kan vara viktigt för forskning.
Alla som deltog är mycket nöjda med studiebesöket som gav oss alla stor behållning.

Ann-Mari